0348-706500 info@vanrossumwoerden.nl dagelijks geopend voor ontbijt, lunch en diner (ma-vr vanaf  7uur en za/zo vanaf  8uur)

Met Green Key Gold duurzame erkenning voor Van Rossum

Green Key is hét internationale keurmerk voor duurzame bedrijven in de recreatie- en vrijetijdsbranche. Deze ondernemers doen er alles aan om de druk van de onderneming op natuur en milieu te minimaliseren. Bovendien Stadshotel Woerden, Van Rossum bar, restaurant en proefwinkel dragen met trots het keurmerk Green Key Gold, het hoogste niveau. Zuinig met water, elektriciteit, verwarming, airconditioning, duurzaam gecertificeerde leveranciers en gebruik van biologische en/of fair trade producten maken deel uit van de waardering. De horeca vervult bij uitstek een sociale rol. Daarom werken in onze horeca regelmatig mensen met een (verstandelijke) beperking en in onze moestuin inwoners van Woerden met een afstand tot de arbeidsmarkt. Een gedeelte van de teelt mogen ze houden voor eigen consumptie. Deze maatschappelijk verantwoorde manier van werken en (zelf) voorziening past helemaal bij de filosofie van Van Rossum.

Het voormalige wapenarsenaal in Woerden, een rijksmonument, werd van binnen volledig gestript. Het atrium met glazen dak in het midden van het gebouw is de grootste ingreep geweest. Dit heeft gezorgd dat de donkere legeropslagplaats licht is geworden en maakt de robuuste eikenhouten balkenconstructie zichtbaar. Daarnaast is bij de bouw veel gebruik gemaakt van geavanceerde technieken op het gebied van duurzaamheid. Zo gaan alle lichten automatisch uit. Restaurant en proefwinkel beneden én hotel boven staan nu volledig met elkaar in verbinding; wie op de tweede etage staat kan bijna op het bord kijken van de restaurantgast beneden. Daarnaast is het pand helemaal duurzaam en wordt alle warmte in het pand hergebruikt.

Green Key Gold erkent hoogste niveau van duurzaamheid in de horeca

Eigenaren Ed en Wieteke Breuren zijn trots op het Green Key Gold label, het hoogst haalbare op het gebied van duurzaamheid in de horeca. Ed: “Je maakt in een oud gebouw een nieuwe start. Onze overtuiging is, dat je dat dan direct goed moet doen. Je krijgt maar één keer zo’n kans.’’

Wieteke vult aan: “Wij willen uiteindelijk helemaal zelfvoorzienend worden. Ons plan is om over een jaar onze eigen boerderij, inclusief moestuinen, te hebben zodat alle ingrediënten daar vandaan komen. Dan is de cirkel rond.”

Share This