Van Rossum’s varkens luisteren naar klassieke muziek

Van Rossum’s boerderij de winter door….

Einde van de herfst hebben we de gasgogne varkens verwerkt tot prachtige hammen, bloedworsten, worsten en veel lekkers. We hebben de gehele varkens verwerkt…..en ze zijn heerlijk….wat een verschil met de supermarkten…..bio-logisch toch?

Ondertussen hebben we een aantal berkshire varkens mogen opvoeden, wat een gezelligheid is het toch. Natuurlijk doen wij aan restverwerking en alle resten van groenten in ons restaurant geven we weer aan alle dieren en varkens. En wat een feest toch elke dag….zo blij.
We voeden de varkens op met klassieke muziek in de ochtend en de avond, rustig etend, en overdag ploeteren en nemen ze modderbaden in de grote open weide.

We hebben naast de blauwhoender kippen en onze Toulouse ganzen (houden het gras mooi strak bij tussen de appel en perenbomen), ook onze loopeenden familie uitgebreid. Deze nemen we straks weer mee wandelen om tussen de groenten in de moestuin de insectjes lekker op te smikkelen. Want tja, wij werken natuurlijk met alles op natuurlijke basis. We hebben nu ook de super leuke, en lekkere, barbarie eenden.
Omdat we zo hebben uitgebreid heeft Ed het vogelwater uitgebreid en hebben ze nu allemaal een heel groot paradijsje gekregen.

Ondertussen hebben we ongeveer 800 bessen struiken aangeplant op een groot stuk bewerkte grond. Allerlei soorten…..en frambozen en hazelnootbomen. Ed is momenteel bezig met de aparte kruidentuin…..een heel karwei om de grond zo te optimaliseren dat hij er met Floor ( onze stagière ) en onze medewerkers van Ameco ( stichting voor mensen met afstand tot de arbeidsmarkt)

We kunnen niet wachten tot de lente echt door gaat breken, dan kunnen we met een uitgebeider team, koks en leerlingen, nog meer aan de slag op alle velden:))
U zult het terug proeven in Van Rossum zelf….

Mensen leren door samenwerken

Toon Beerens: “Ik ben ervan overtuigd dat mensen van elkaar kunnen leren door samen te werken. Dat is de basis van Ameco. Ik ben er hartstikke trots op als ik zie hoe mensen die zo verschillend zijn met elkaar omgaan. Het mooiste moment van de dag is als iedereen hier weer weg fietst. Hoe verschillend ze ook zijn, ze wachten op elkaar om met elkaar naar huis te gaan. Dan zijn ze weer een stap verder met hun sociale vaardigheden.”